Portalul ofera informatii complete despre Companiile de TAXI din Romania.
Firmele de TAXI partenere va ofera posibilitatea de a plasa o comanda apeland numarul de telefon afisat pe pagina judetului in care aveti nevoie de serviciile acestora.
Comandati TAXI in orice oras al tarii, telefonic sau folosind aplicatia pentru Android!
Până în secolul al XIX-lea Bucureștiul nu a cunoscut transportul public. Nici nu se punea problema ca stăpânirea să le asigure românilor niște mijloace de transport în comun: săracii mergeau pe jos sau în căruța trasă de boi, cei mai înstăriți își permiteau să călărească, iar boierii nu se dădeau jos din caleștile lor împodobite luxos, dar adesea cu un gust îndoielnic, dacă le dăm crezare scriitorilor din epocă.
Taximetrele pot fi de următoarele tipuri:
Taximetre publice, care pot fi accesibile de către orice persoană.
Taximetre de tip privat, care pot fi accesibile doar prin rezervare.
Taximetre de tip maxi taxi, un tip de transport public, poate fi folosit de mai multe persoane în același timp.
Taximetre de tip limuzină, vehicule speciale, disponibile doar prin rezervare.
Spre deosebire de alte forme de transport în comun, taximetrul este închiriat în interes personal. Clientul hotărăște destinația și poate propune șoferului traseul de urmat; în cazul în care se face o comandă telefonică, poate fi stabilit și locul de întâlnire (în cazul în care ora sau locația clientului îngreunează găsirea unui taximetru.
Taximetrul (pl. taximetre; în limbajul uzual, taxi – pl. taxiuri) este un tip de transport public destinat unui grup mic de pasageri sau mărfurilor. În general, taximetrele depind de companii private, cu prețuri și facilități diferite. Un taximetru poate fi găsit în orașe la o stație de taxi, dar și parcat în cele mai diverse locuri sau luat „din mers” – în cazul în care clientul a făcut un semn sugestiv de la distanță (de obicei, ridicarea unei mâini sau un fluierat caracteristic), iar șoferul taximetrului este interesat (în caz că nu are deja stabilită altă destinație sau dacă nu este în afara programului de lucru).
Deși pare greu de crezut pentru cei din secolul vitezei, obișnuiți cu vehiculele pe bază de carburant, istoria automobilelor de serie începe cu mașinile electrice. În 1899 şi 1900, vehiculele electrice surclasau toate celelalte tipuri de maşini, iar 90% din taxiurile New-York-ului erau electrice.
Potrivit Business Insider, primul automobil electric care a cucerit inima publicului a prins viață la finalul anilor 1800 şi începutul anilor 1900. Pentru comparație, din cele 4.192 de maşini produse în Statele Unite, 28% erau electrice.
12. Autobuzul. Primele autobuze din Bucureşti au apărut în 1921, maşinile fiind proprietatea unei mici întreprinderi particulare. Nu au avut însă viaţă lungă, în marea parte din cauza concurenţei tramvaiului. Totuşi, autobuzele au început să circule, pe trasee neacoperite de reţeaua de tramvaie. Numărul autobuzelor a crescut în preajma anului 1930.